Siirry pääsisältöön

Hyvää Äitienpäivää!

Hyvää äitienpäivää itse kullekin äidille, etenkin omalleni!
Äitienpäivänä mielessä on väistämättä kysymys, tuleeko minusta koskaan äitiä? Ja entä sitten, jos ei tule? Pystynkö koskaan aidosti hyväksymään ajatusta lapsettomuudesta? Yritän hokea itselleni, että elämä on tähänkin asti ollut oikein hyvää. Mutta riittääkö se minulle, joka olen lapsesta asti tiennyt haluavani jonain päivänä oman lapsen?

Miten kestän vuodesta toiseen sivusta seurata, kun ystäväni ja tuttavani kasvattavat lapsiaan. Miten pystyn kohtaamaan  ystäväni, joka tulee jokaisella kerralla ensimmäisestä yrityskierrosta raskaaksi? Miten pystyn kohtamaan ystäväni, joka tuli vahingossa raskaaksi? Entä ystävän, joka päätti keskeyttää raskautensa? Jatkuvasti hoen itselleni, ettei toisen onni ole minulta pois. Silti koen tilanteen epäreiluksi.

Nyt on kuitenkin aika kuivata kyyneleet ja lähteä onnittelemaan omaa äitiäni. Äitiä, jolle olen paljosta kiitollinen, mutta jolle en ole pystynyt puhumaan tilanteestani. Miksi? Siksi, etten kestä tilannetta vielä itsekään enkä pysty ottamaan vastaan äitini reaktiota. Miten voin sanoa äidilleni, ettei sinusta ehkä koskaan tule isoäitiä? Jatkan siis itkemistä vielä hetken ja toivon kaiken päättyvän hyvin.

Mutta entäs jos niin ei käy?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Huonot vitsit

Olin viime viikolla neuvolassa.
Siellä terveydenhoitajani kyseli, miten meidän parisuhteemme jaksaa raskausaikana.
Oma raskauteni ei ole sujunut täysin ongelmitta, ja meitä ovat lisäksi koskettaneet lähipiirissä tapahtuneet ongelmat raskausaikana. Olen yleensä miettinyt itse valmiiksi asioita, joista neuvolassa on keskusteltu, mutta tällä kertaa huomasin, etten ollut juuri ajatellut parisuhteemme tilaa. Koen, että parisuhteemme voi varsin hyvin, mutta en ole erityisemmin miettinyt sitä. Olemme mieheni kanssa keskustelleet viime aikoina paljon synnytyksestä ja vanhemmuudesta, mutta toki myös muista asioista. Kun kerroin miehelleni, etten oikein osannut vastata mitään terveydenhoitajan kysymykseen, hän totesi, että ainakin hänen huonot vitsinsä naurattavat minua huomattavasti aiempaa enemmän. Se on kyllä totta, sillä eilenkin nauroin vedet silmissä ihan todella typerälle jutulle niin paljon, etten meinannut saada happea. :D

Meidän kohdallamme ei voi puhua lapsettomuudesta, sillä loppuje…

Sairaalakassin pakkausta

Olen pikkuhiljaa alkanut pakata sairaalakassia, kun siitä ovat huomauttaneet sekä terveydenhoitaja että neuvolalääkäri. Minusta pakkaminen on ihan liian varhaista vielä tässä vaiheessa, sillä en usko vauvan syntyvän ennen laskettua aikaansa - jos vielä silloinkaan. Sosiaalisen paineen kasvaessa aloin kuitenkin pakata sellaisia tavaroita, joita en usko tarvitsevani ennen synnytystä.

Tarpeet ovat jokaisella varmaankin jossain määrin erilaiset, ja kun olen ensisynnyttäjä, en ole ihan varma, mitä oikeasti tarvitsen sairaalassa. Niinpä luulen ottavani mukaan aivan liikaa tavaraa. Tällä hetkelläni sairaalakassistani löytyy muun muassa Ajatuksia tulevasta synnytyksestä -lappu, jonka olen pyrkinyt täyttämään huolellisesti. Neuvolakortti kulkee minulla nykyään aina käsilaukussa, mutta olen kirjoittanut sen puhelimessani olevaan sairaalakassin tarkistuslistaan, jonka ajattelin käydä läpi vielä ennen lähtöä. Lisäksi olen pakannut valmiiksi vauvan hoitokassin ja sinne myös vauvalle vaatteita. Vaa…

Neuvola-ahdistusta

Kuten olen aiemmin kirjoittanut, olen ollut tyytyväinen neuvolan terveydenhoitajaani. Mielestäni neuvolaan on ollut mukava mennä; etenkin sen jälkeen kun huomautukset alkuraskauden runsaasta painonnoususta jäivät pois lääkärin todettua, ettei painonnousussa ole mitään ongelmaa. Terveydenhoitajani on minua jonkin verran nuorempi, mutta mielestäni hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot ja hän ottaa sellaisista asioista selvää, joista on itse epävarma. Neuvolassa on ollut kaikin puolin mukava vaihtaa ajatuksia minua mietityttävistä asioista. Olenkin antanut terveydenhoitajalleni palautetta siitä, että mielestäni hän tekee hyvää työtä.

Viimeisin neuvolakäyntini oli kuitenkin hyvin erilainen, sillä en päässytkään oman terveydenhoitajani vastaanotolle. Myös seuraava käynti on varattu vieraalle terveydenhoitajalle, joka on kaiken lisäksi eri kuin tämä edellisen käyntini terkka. En yhtään pidä tästä tilanteesta, sillä joudun selostamaan asioita moneen kertaan, kun kyseessä on eri ammattilainen …